субота, 06. септембар 2014.

  PEKARSKA KELERABA



pekarska keleraba 


potrebno :

1velika keleraba
1velika glavica crvenog luka
so, biber
tucana ljuta paprika
slatka crvena mlevena paprika
kašika  masti il ulja ako je post

Kelerabu očistiti pa iseći kao krompir,  staviti u šerpicu, naliti vodom
malo posoliti i  bariti nekih petnaestak  minuta,  ako je mlada keleraba kao što je moja bila.



Ocediti, ali nemojte svu vodu baciti, ostavite 2dcl vode u kojoj se kuvala, dodajte
so, biber, ljutu i slatku papriku, luk iseckan na kockice
i jednu  kašiku masti koju ćete rasporediti  na nekoliko mesta.


 Sve izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Luk će se istopiti, keleraba omekšati i upiti začine.  Topi se u ustima .

4 коментара:

  1. Анониман15. јун 2015. 09:34

    Moze li da se jade istoto za rucek i za vecera? Na primer dinstano pilesko,tuna ,dinstano junesko i slicno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije bas preporučljivo jesti isti obrok za ručak i večeru, ali povremeno može da bi sebi malo olakšsali život :)

      Избриши

hvala Vam što me pratite